Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Ümraniye İmplant

İnsan doğduğu andan itibaren sürekli gelişmekte büyümektedir. Bu gelişim esnasında insan bedeni sürekli değişir. Başlangıçta hiç olmayan dişler belirli bir yaşta çıkmaya başlar, belli aralıklarda dökülüp yerine yeniler çıkar. Sağlıklı bir diş ve ağız yapısı için bu sürecin düzgün geçmesi çok önemlidir. Buna rağmen dişlerde sıklıkla rahatsızlıklar oluşmaktadır. Erken yaşta diş kaybı veya mecburen çekilmesi gereken dişler oluşabilir. Bu çekilen dişlerin eksikliğini gidermek için uygulanan tedavilerden biri de implant tedavisidir. Çekilen ve yeri boş kalan dişin yerine, çene kemiğine titanyumdan yapılan vidaların yerleştirilmesi ile gerçekleşen bir tedavi türüdür. Diş eksikliğinden doğan kullanım rahatsızlığı gidermenin implant dışında yolları da mevcuttur. Ancak imlpant tedavisinde diğer tedavilerde olduğu gibi komşu dişlere zarar verilmez. Bunun yanında titanyum çivi çene kemiğine sabitlendiği için diş kökü görevi görür. Böylelikle neredeyse ana diş sağlamlığına ulaşır. Dolayısıyla yeme, içme ve konuşmada doğallık ve kolaylık kazandırır.

İmplant tedavisi çocuklarda tercih edilmemektedir. Çene ve yüz gelişimlerini tamamlayana kadar çocuklara alternatif tedaviler uygulanır. Bu sebeple genelde en küçük implant yaşı 18dir. Şeker hastalarında ve kemik rahatsızlığı olanlarda hastalık durumuna göre tedaviye başlanıp başlanmayacağı kararı alınır.  

İmplant tedavisinin uygulama aşamaları şu şekildedir; Tedavi öncesinde çekilen röntgen ile çene yapısının implanta uygun olup olmadığı belirlenir. Uygun olan hastaların diş ölçüleri alınır. Sonraki aşamada iki seçenek vardır. ya tek seferde implant yerleştirilir ve geçici başlık takılır ya da implant çivisi takıldıktan sonra diş eti ile kapatılır. Her iki durumda da geçici köprü yerleştirilir ve 3-6 ay iyileşmeye bırakılır. İyileşme süresinden sonra diğer diş renklerine uygun olarak yapılan diş kalıpları takılır. Tercihe göre zirkonyum implant yapılır. Böylelikle diş hem dayanıklı hem de doğal görünümde olur.

Uzun süreli kullanım rahatlığı vadettiği ve ana dişe yakın özelliği ile implant son yıllarda çokça tercih edilmektedir. İyi bir ekip ve uygulama ile tedaviden maksimum fayda alınmaktadır. Sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmek için bilimin ürettiği çözümlerden olan implant tedavisi sayesinde ilk günkü gibi sağlam ve güzel dişlere sahip olmak mümkündür.