Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

KARTAL DİŞ

Diş hayatımızın önemli parçalarından biridir. Hem ruhsal hem de nedensel sağlığımızı doğrudan etkileyen parçalarımızdan biridir. Dişin sağlığımıza kattıkları ile beraber ihmali ve bakımsızlığı aksine sorunlar ortaya çıkartır. Dişlere yapılmayan düzenli bakım dişlerde problem yaratabilir. Dişlerde çürüme, kırılma, düzensiz büyüme gibi sorunlar dişlerde ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu da yaşam kalitemizi doğrudan ve dolaylı bir biçimde etkileyen birçok olumsuzluğa yol açabilir. Dişteki bakteri birikimi ve plak oluşumu, çok ilerlerse belli başlı sorunlara yol açabilir. Bakterinin ve çürümenin ilerlemesi dişin köküne kadar ilerleyebilir. Bu da tarif edilemez acılara yol açabilir. Bu durumda kanal tedavisi uygulanmak zorunda kalınır. Bu tedavi yöntemi dişin içerisinde bulunan kanalların temizlenmesi ve ttekrar doldurulması işlemidir. Ayrıca plak oluşumu dişin rengini kötü bir seviyeye taşır, sarılaştırır. Sarı dişler dışarıda çok kötü bir intibaya yol açar. Bu yüzdden de bir başka tedavi olan beyazlatma işlemi gerçekleştirilmek zorunda kalır. Bu çok zor bir işlem olmamakla beraber kişinin düzenli diş bakımına verdiği özen dişleri beyaz ve plaksız tutmak için yeterlidir.

Yine bu gibi durumlarda başvuracağınız en etkili yol, diş sağlığı kliniklerine başvurmaktır. Burda sorununuz tespit edilebilir ve uygun tedavi yöntemleri seçilip uygulanabilir. Kartal diş hizmeti ihtiyaçlarınız için Aile Diş’e başvurabilirsiniz.

Yine çürüğün sebebiyet verdiği problemlerden biri de diş eti hastalıklarıdır. Özellikle çürüğün köklere kadar ilerlemesi apneye yol açar. Bunlar da bir hayli acı verici süreçler yaşatmak ile beraber çene kemiğine ciddi hasarlar verebilir. Bu tarz durumlarda diş eti hastalıkları diğer diş sorunlarından önce gelmekle beraber hemen bu rahatsızlıkların önüne geçilmeli ve gerekli tedaviler hekimler tarafından uygulanmalıdır. Yine bazı çürüklerin çok ağır seviyede olması ya da dişlerde oluşan kırıklar diş çekimi tedavisini zaruri kılar. Diş çekimi uygulanarak diş kökü dişin bulunduğu bölgeden tamamen temizlenmeli ve bölge dişsiz kalmalıdır. Sonrasında bir başka tedavi yöntemi olan implant uygulanarak buraya yeni yapay bir diş takılabilir. Sizlerin de bu gibi sorunlarınız varsa İstanbul ve Kartal diş hizmet bölgesine hitap eden Aile Diş’e başvurabilirsiniz.