Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Pendik Diş Teli

Diş teli, diş ve çene ekleminde oluşan düzensizliklerin düzeltilmesi, diş çapraşıklarının giderilmesi, dişer arasında oluşan boşlukların kapatılması, gülüş tasarımı ve diğer gerekli diş tedavilerinin uygulanabilmesi için diş - çene anatomisinin düzenlenmesi için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisinde, dişler üzerine yerleştirilen ve braket adı verilen kulplara geçirilen metal bazlı diş telleri ile belirli bir oranda sürekli olarak güç uygulanmakta ve dişler istenen yönlere doğru getirilmektedir. Diş teli tedavisi uygulaması, genel olarak uzun süreli olmaktadır. Dişlere uygulanan kuvvetin belirli periyotlar ile tekrardan düzenlenmesi gereklidir.

Pendik diş teli tedavisi uygulayan pek çok klinik ve poliklinik arasında en çok tercih edilen Diş Aile Kliniği, sizler için en doğru tedavileri uygulamaktadır.

Pendik Diş Teli Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Pendik diş teli tedavileri için farklı türlerdeki braketler ve aparatlar kullanılmaktadır. Bu anlamda aşağıdaki tedavi yöntemleri uygulanmaktadır:

  • Metal Braket: Diş teli tedavilerinde en sık başvurulan yöntemlerden biri metal braketlerdir. Metal braketler, diş ve çene kemikleri üzerinde istenen düzey ve sürede kuvvet uygulayarak tedavide memnun edici sonuçlar sunmaktadır.
  • Seramik Braket: Seramik braketler, daha çok kozmetik bir görünüm elde etmek amacı ile tercih edilmektedir ve metal braketlere göre dişlere uygulanan kuvvet daha azdır.
  • Lingual Braket (Görünmeyen Diş Teli): Dişlerin dile bakan arka kısımlarına uygulanan lingual braketler, dışarıdan fark edilmemektedir.
  • Aligner (Şeffaf Plak): Şeffaf ve plastik bir materyalden üretilen alignerlar, pasif olarak dişlere kuvvet uygulamaktadır. Aparat tasarımına uygun hale getirmek için kullanılan alignerlar, aralıklı muayeneler ile değiştirilmektedir.

Oldukça çeşitli yöntemler bulunan diş teli tedavileri için en uygun yöntemi diş hekimi belirlemelidir.

Pendik Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Pendik diş teli tedavilerinin süresi, diş ve çene yapısına, kişinin sağlık durumuna, dişlerde ya da çene kemiğinde oluşan bozukluğun şiddetine, tedavi yanıtına, hasta uyumuna ve tedavi tipine bağlı olarak değişmektedir. Diş teli tedavileri ortalama olarak 1 yıl ya da 3 yıl sürebilmektedir. Tedavi sonrası bazı hastalar, en az 6 aylık süre boyunca retainer adı verilen destek retansiyon aparatları kullanmalıdır. Diş hekimi, tedavi süresi boyunca hastayı her ay muayene ederek tedavi takibini sağlar ve gerekli durumlarda diş telinde düzenlemeler yapar.