Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Pendik Diş

Dişin sert dokularını ilgilendiren, bakteri kaynaklı ya da bakteri olmaksızın gelişen rahatsızlıkların ve mevcut estetik şikayetlerin teşhis, tedavi ve takibini gerçekleştiren çok çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de restoratif diş tedavisidir. Restoratif diş tedavi ile hastanın şikayetleri gidebilir ve kaybedilmiş diş fonksiyonu ve estetiği tekrardan kazandırılır.

Diş tedavileri ve restoratif diş tedavileri ile erken dönem çürük teşhisi ve tedavi planlaması, konservatif tedavi yaklaşımların, diş hassasiyeti için yapılan tedaviler, vital pulpa tedavisi, direkt kompozit uygulamaları, inley ve onley restorasyonlar, lamine restoarasyonları, gülüş tasarımı ve diş beyazlatma gibi çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. Pendik diş ile ilgili çalışma yapan pek çok klinik arasında en çok tercih edilen Diş Aile Kliniği, sizlere en iyi hizmeti sunmaya son sürat devam etmektedir.

Pendik Diş Çürüğü ve Belirtileri

Pendik diş çürüğü, dişin sert dokusu olarak kabul edilen mine ve minenin altında bulunan dentin ve bazen kök yüzeyini örten sert dokunun yıkılması olarak tanımlanmaktadır. Karbonhidrat içerikli yiyeceklerin tüketilmesi ile meydana gelen diş çürükleri, spesifik olarak belirtilere sahiptir. Bu belirtiler aşağıdaki gibidir:

  • Çürüme ilk ortaya çıktığı zamanlarda semptomlar daha az görülmektedir.
  • Aşırı sıcak ve aşırı soğuk gıdalara karşı diş hassasiyeti oluşmaktadır.
  • Diş çürükleri, sürekli olarak ağrılara sebebiyet verebilir.
  • Çürük diş köklerine ulaştığı için enfeksiyon durumları oluşmaktadır.
  • Dişte oluşan enfeksiyonlar yüzde şişmeye ve ağrılara sebep olabilir.

Diş çürükleri tedavi edilmezse, ilerleyen dönemlerde kanal tedavisi gerekebilir.

Pendik Diş Çürükleri Önlenebilir mi?

Pendik diş çürükleri yapılan tedaviler ve alınan önlemler ile önlenebilmektedir. Dişlerin etkin olarak düzenli bir şekilde fırçalanması, doğru diş macunu ve fırçanın kullanılması, diş ipi ve ağız gargaralarının düzenli kullanılması, 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gidilmesi ile diş çürükleri engellenebilir. Ayrıca diş hekiminin verdiği tavsiyelere uymak ve diş bakımını aksatmamakta diş çürüklerini önlemektedir. Pendik diş çürükleri ile ilgili daha ayrıntılı ve daha detaylı bilgi alabilmek için Diş Aile Kliniği ile iletişime geçebilir ve bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.