Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Sancaktepe İmplant

İmplant, diş köklerinin metal bir implant vidası ile kaplanması işlemidir. Hasar görmüş ya da eksik olan dişler, gerçek dişlere çok benzerlik gösteren ve gerçek dişler gibi işleve sahip suni dişler ile değiştirilmektedir. İmplant tedavisi, uygunsuz protezlere ya da köprülere güzel bir alternatif olabilmektedir. Doğal diş kökleri eksik olduğu zaman ya da diş protezlerinin değiştirilmesinin mümkün olmadığı zamanlarda implant bir seçenek olarak sunulmaktadır.

İmplant tedavisinin nasıl yapılacağı, implantın tipine ve çene kemiğinin pozisyonuna bağlı olarak değişmektedir. İmplantların en büyük faydası, yeni yapılacak olan dişler açısından iyi bir destek sağlamasıdır. Ekstra olarak kemik iyileşmesi uzun bir zaman gerektirdiği için işlemin aylaca sürmesi muhtemeldir.Sancaktepe implant uygulayan pek çok klinik arasında en çok tercih edilen Diş Aile Kliniği, hastaları için en iyi tedavileri uygulamaktadır.

Sancaktepe Diş İmplantı Neden Yapılmaktadır?

Sancaktepe implantları, eksik olan dişlerin köklerine, yani çene kemiğine cerrahi operasyonlar ile yerleştirilmektedir. İmplantın yapısında bulunan titanyum, çene kemiği ile kaynaştığı için sabit köprü ya da protezler gibi kaymaz, sorun yaratmaz ya da kemik hasarına sebep olmaz. Ekstra olarak, implantlar çürümez. Diş implantları genel olarak aşağıdaki durumlarda sizin için uygun olabilir:

  • En az 1 ya da daha fazla eksik dişiniz bulunuyorsa,
  • Büyümesini tamamlamış yüz ve çene kemiklerine sahipseniz,
  • İmplantları sabitleyebilmek için kemikleriniz yeterli ise ya da kemik grefti yapabiliyorsunuz,
  • Sağlık bir ağız kokusuna sahipseniz,
  • Kemik iyileşmesi için olumsuz etkiye sebep olabilecek hastalıklara sahip değilsiniz.
  • Belirli sebeplerden ötürü takma diş takamıyorsanız ya da takmak istemiyorsanız,
  • Konuşmanızı geliştirmek ve ilerletmek istiyorsanız,
  • Tedavi sürecine birkaç ay dayanmaya hazırsanız,

implant tedavisi sizin için uygundur.

Sancaktepe İmplantın Yan Etkileri

Sancaktepe implantın enfeksiyon, hasar, karıncalanma ve sinüs gibi yan etkiler oluşturabilmektedir. Oluşan bu yan etkiler, ufak çaplı yöntemler ile tedavi edilebilir ve oluşabilecek olan daha büyük yan etkilerin ve problemlerin önüne geçilebilir. Daha fazla bilgi edinmek için Diş Ailesi Kliniği ile iletişime geçebilir ve bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.