Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Sancaktepe Diş Teli

Diş teli, dişlerde oluşan düzensizliklerin giderilmesini amaçlayan bir aparat olup, kişinin düzgün bir diş ve çene yapısına kavuşmasını sağlamaktadır. Diş teli taktırmak isteyen kişiler, diş teli tedavisinin nasıl bir işlem olduğu, taktırmadan önce dişlerin çekilip çekilmediği, ağrılı bir işlem olup, olmadığı ve telin takıldıktan sonra nasıl bir süreç izleneceğini hakkında pek çok araştırmalar yapmakta ve merak ettikleri soruları Diş Ailesi Kliniği'ne sormaktadırlar.

Diş teli, korkulacak ve endişe duyulacak bir işlem değildir. En acısız, en ağrısız diş tedavilerinden bir tanesi olan diş teli, estetik bir görünüm kazandırmaktadır. Diş teli taktırmak isteyen kişiler, uzun zamandır diş kontrollerini yaptırmıyorsa, diş teli tedavisinin gerçekleşmesi için bazı dişlerin çekilmesi durumu oluşabilir. Bazı durumlarda ise dişlere hiçbir müdahale yapılmaz ve direkt diş teli tedavisi uygulanır. Sancaktepe diş teli tedavisi için ilk olarak hastanın diş yapısı incelenir ve diş yapısına uygun olacak tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Sancaktepe Diş Teli Avantajları

Sancaktepe diş teli tedavisi, hastalar için pek çok olumlu iz bırakmaktadır. Diş teli tedavilerinin hastalara sunduğu avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • Diş Aile Kliniği tarafından uygulanan diş teli tedavisi ile hasta, sağlıklı ve düzgün bir diş yapısına sahip olmaktadır.
  • Kişinin kaybetmiş olduğu özgüven diş telleri sayesinde geri gelir ve kişinin sosyal yaşamı aktifleşir.
  • Düzensiz dişler, kişinin çiğneme hareketlerini zorlaştırmaktadır. Yapılan diş teli tedavileri ile kişinin çiğnemesi kolaylaşır.
  • Diş bozuklukları konuşmayı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Diş teli tedavisi ile kişi kolayca konuşabilir.
  • Kişinin diş telleri ile diş yapısı düzeldiği için diş temizliği daha kolay bir şekilde yapılmaktadır.

Sancaktepe diş teli tedavisi, bozuk yapılı dişlerin düzeltilmesi için uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Sancaktepe Diş Teli Tedavisi’nde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sancaktepe diş teli tedavisi uygulaması sırasında hastaların tedaviye faydası olacak ve iyileşme aşamasında herhangi bir sorun ortaya çıkartmayacak hususları göz önünde bulundurması gerekmektedir. İlk olarak ağız bakımı konusunda oldukça dikkatli olunması gereklidir. Kola, gazoz, maden suyu gibi içeceklerden uzak durulmalıdır. Sert meyve ve sebzeler tüketilmemelidir. Lokum ya da sakız gibi dişlere yapışacak olan yiyeceklerden kaçınılmalıdır.