Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Sancaktepe Kanal Tedavisi

Endodonti tedavisi olarak da bilinen kanal tedavisi, bir dişin hasarlı ya da enfekte olmuş kökünün çıkarılarak, dişin temizlenmesini ve ardından tekrar dolgu ile kapatılması sürecini ifade etmektedir. Dişin en iç kısmında bulunan kök, yani pulpa, yumuşak bir çekirdek olarak düşünülebilir. Dişlerin kök ucuna kadar uzanan pulpa içerisinde sinirler, kan damarları ve bağ doku bulunmaktadır. Dişin herhangi bir darbe sonucunda çatlaması ya da derin bir çürüğün oluşması gibi durumlarda bakteriler ciddi bir enfeksiyon ya da diş apsesine sebep olabilmektedir. Oluşan bu enfeksiyonlar sonucunda kemik ya da diş kaybı görülebilir. Bu tarz durumlarda çatlamış ya da çürümüş olan dişlere kanal tedavisi uygulanmakta ve dişin kurtarılması sağlanmaktadır.

Sancaktepe kanal tedavisi uygulayan pek çok klinik ve poliklinik arasında en çok tercih edilen Diş Aile Kliniği, hastaları için en iyi tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.

Sancaktepe Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sancaktepe kanal tedavisinin çürük ve enfeksiyonun yok edilmesi, diş kanallarının şekillendirilmesi, kanalların doldurulması ve dişin tekrar işlevsel hale getirilmesi gibi temel amaçları bulunmaktadır. Dişin yapısına ve durumuna bağlı olarak tedavi bir ya da iki seans sürebilmektedir. Sancaktepe kanal tedavisi sırasında izlenen prosedür aşağıdaki gibidir:

  • Kanal tedavisine başlamadan önce dişin kök yapısını görebilmek için röntgen çekilmektedir.
  • Diş pulpası çok hasarlıysa kanal tedavisi işlemine başlanır.
  • Tedavi öncesi lokal anestezi uygulanmaktadır.
  • Kanal tedavisinin ilk adımı, dişin içinde bulunan pulpanın dikkatli bir şekilde çıkarılmasıdır.
  • Uygun boyutta olan aparatlar kullanılarak kök kanalları yeniden şekillendirilir ve temizlenir.
  • Kanal tedavisi yaklaşık olarak 45 dakika sürmektedir.
  • Tedavi bittikten sonra en az iki kez röntgen çekilmektedir.

Oldukça dikkat gerektiren kanal tedavisi ile hasarlı dişler kurtarılmaktadır.

Sancaktepe Kanal Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Sancaktepe kanal tedavisi, yüz boyunca şişlik, kalıcı diş hassasiyeti, çiğneme ve ısırma esnasında ağrı, diş etlerinde sivilce benzeri yara oluşumu, çatlamış dişler, diş etinin şişmesi, yansıyan diş ağrısı, derin çürükler ve koyulaşmış diş etleri gibi durumlarda uygulanmaktadır. Kanal tedavisi ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.