Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Sarıgazi İmplant

Teknoloji, bizim imkanlarımızı öyle bir noktaya getirdi ki, kesin gözle bakılan olmazlar, olur oldu. Teknolojik gelişmeler özellikle sağlık konusunda bir hayli gelişme gösterdi. Sağlık problemi yaşayan insanlara umut ışığı oldu. Bu problemlerden biri de diş rahatsızlıklarıdır. Eski zamanlar, yetişkin bir insan için kırılgan veya çıkan dişin hiçbir çözümü ve tedavisi olmazken bugün yapay bir biçimde diş eklenmesi dahi söz konusu. Modern teknolojinin getirdiği en etkili tedavi yollarından biri de implant diş tedavisidir. İmplant, dökülmüş olan diş kökünün bulunduğu kısma, titanyumdan yapılma yapay bir diş kökü yerleştirilmesidir. Bu kökün üzerine rahatlıkla diş eklenmesi yapılabilir. Bu tedavi aynı zamanda çevre diş ve köklere zarar da vermez. İmplant işlemi sırasında diğerlerinin bir işlem görmesi gerekmez. Bununla beraber çok da dayanıklı bir işlemdir. İmplant,  normal diş kökü işlevi görür. Yemek yerken, gülerken veya konuşurken bir sıkıntı çekmezsiniz. Sadece normal dişe göre biraz tedbirli olmak gerekir.

Kimler İmplant Yaptırabilir?

İmplant sancılı bir süreç değildir. Birkaç durum haricinde herkes implant tedavisi görebilir. 18 yaşından büyük, yüz ve çenesinin büyüme ve gelişme evresi tamamlanmış insanlar tedaviye girebilir. Bununla beraber tedavi öncesi çene röntgeni çekilir ve çene yapısının tedavi için uygun olup olmadığı gözlemlenebilir. Belli hastalıklar da belli durumlarda implanta engel oluşturabilir. Kemik erimesi hastaları, gerekli olan tedaviyi aldıktan sonra implant yaptırabilir. Yine şeker hastası olanlar da, hastalığının belli bir aşamasında olmalıdır. Aynı zamanda tedaviden önce kan sulandırıcı ilaçların kullanımı kesilmelidir. Bu gibi hastalıklar da tedbirler alındığı takdirde tedaviye engel değildir. Bir ihtimal yan etkileri tetikleyebilir. Ancak bu etkiler çok ciddi etkenler değildir ve sağlığı ciddi bir tehlikeye sokacak, insanları implant yaptırmaktan geri adım attıracak şeyler değildir.

Aile Diş olarak, uzman, yetkin ve tecrübeli hekimlerimizle beraber implant tedavilerinizde, ailecek güvenle başvuracağınız sağlık merkezlerinden biriyiz. Sarıgazi implant tedavileriniz için en yakın ve güvenilir noktalardanız. Sitemizden veya iletişim seçeneklerimizden bize ulaşabilir, sorularınızı iletebilir, kolayca randevu başvurusunda bulunabilirsiniz.