Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Konular

İmplant Diş Nedir? Anadolu Yakası'nda Hangi Merkezlerde Yapılır?

İmplant diş, çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalar üzerine yapılan diş protezidir. Diş kaybı yaşayan kişiler için en doğal ve uzun vadeli çözüm olan implant diş, estetik ve fonksiyonel açıdan oldukça başarılı bir tedavi yöntemidir.

İmplant Diş Nasıl Uygulanır?

İmplant diş tedavisi, genel anestezi veya lokal anestezi altında uygulanır. İlk aşamada, çene kemiğine titanyum vidalar yerleştirilir. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer. Vidaların yerleştirilmesinden sonra, iyileşme süreci başlar. İyileşme süresi ortalama 3-6 aydır. İyileşme sürecinin ardından, implant üzerine protez diş yapılır. Protez diş yapımı yaklaşık 1-2 hafta sürer.

İmplant Diş Nedir? Anadolu Yakası

İmplant Diş Nedir Anadolu Yakası'nda Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İmplant Diş Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

İmplant diş tedavisi yaptırmadan önce, mutlaka bir diş hekimine muayene olunmalıdır. Diş hekimi, sizin için en uygun tedavi yöntemini belirleyecektir.

İmplant Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

İmplant dişler, doğal dişler gibi düzenli olarak fırçalanmalı ve diş ipi kullanılmalıdır. Ayrıca, implant dişlerinizin bakımı için diş hekiminizin tavsiyelerine uymanız önemlidir.

İmplant diş, bütün dişlere yapılabilir mi?

Hayır, implant diş, bütün dişlere yapılabilir. Ancak, çene kemiğinin yeterli kalınlığı ve hacmi yoksa implant tedavisi yapılamaz.

İmplant diş, ne kadar sürede iyileşir?

İmplant diş tedavisinin ilk aşaması olan implantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi yaklaşık 30 dakika sürer. Vidaların yerleştirilmesinden sonra, iyileşme süreci başlar. İyileşme süresi ortalama 3-6 aydır. İyileşme sürecinin ardından, implant üzerine protez diş yapılır. Protez diş yapımı yaklaşık 1-2 hafta sürer.

İmplant diş, ne kadar süre kullanılır?

İmplant dişler, iyi bakıldığında ömür boyu kullanılabilir. Ancak, implant dişlerin ömrü, implantın yapıldığı malzemeye, hastanın genel sağlık durumuna ve implantın bakımı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.

İmplant diş, ağrı yapar mı?

İmplant diş tedavisi, lokal anestezi altında uygulandığı için ağrısızdır. Ancak, implantın yerleştirilmesinden sonra, çene kemiğinde hafif bir ağrı ve hassasiyet hissedilebilir. Bu ağrı genellikle birkaç gün içinde geçer.