Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Sultanbeyli Kanal Tedavisi

İstanbul Sultanbeyli bölgesinde çalışan Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı kliniği ağız diş sağlığı ve ortodonti alanlarında birçok uzman hekim ile çalışır. Uzman kadrosu sayesinde ağız ve diş sağlığı konusunda birçok problem ve hastalık için etkili çözüm ve tedaviler uygulanmaktadır.

Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı kliniği Sultanbeyli bölgesinde en çok tercih edilen ve güvenilen kliniklerden birisidir. Kanal tedavisi konusunda hastalarına son derece güven duygusu aşılar ve süreci sorunsuz bir şekilde birlikte yönetir. Dişçi koltuğu fobisi Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı kliniği kanal tedavisi ile sona erecek. Son derece hassas çalışmalar yürüten uzman hekimler öncelikle hastaları psikolojik olarak sürece hazırlar ve rahatlatır.

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi sanıldığı kadar korkutucu bir diş sağlığı uygulaması değildir. Genellikle çürümüş ve işlevini kaybetmiş dişleri kurtarmak için uygulanır. Çürüyen dişler belli bir süre sonra çekilmez ağrılar oluşturabilir. Dayanılmayacak dereceye gelen bu ağrılar kanal tedavisi yöntemi ile son bulur.

  • Çürüyen dişi çekmek yerine dişin içerisinde işlevini kaybeden sinirlerin toplanması sonucu öncelikle diş rahatlatılır.
  • Daha sonra ise boşluk kalan kısımlar tıbbi malzeme ile doldurulur. Bu sayede çürüyen diş çekilmekten kurtulmuş olur.
  • Hasta ise gülümsemesine kaldığı yerden ağrısız olarak devam edebilir.

Kanal tedavisi ağrılı ve sancılı bir tedavi değildir. Tedaviye başlamadan önce işlem yapılacak dişin olduğu bölge lokal anestezi yardımıyla uyuşturulur. Hekim çalışmasını yaparken hasta damağı uyuşmuş olduğundan herhangi bir acı veya ağrı hissetmez.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer

Kanal tedavisinde süreç tamamen hastanın ağız ve diş durumuyla ilgilidir. Bazen tek seansta hem sinirler toplanır hem de dolgu yapılır. Bazen ise tek seansta değil bir ya da birkaç seansta işlem tamamlanır. Dişin çürüme ve hasar durumuna göre seanslar uzayabilir. Kanal tedavisinde çok geç kalmamak için dişler çürümeye başladığında belli aralıklarla diş hekimlerine kontrol yaptırılmalıdır.

Sultanbeyli’de bulunan Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı kliniğine bölgeden ve civar yerlerden ulaşım sağlayabilirsiniz. Web sitede bulunan iletişim bilgilerinden de klinikle iletişime geçebilirsiniz.