Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Sultanbeyli İmplant

Diş tedavilerinde eksik dişlerin yerini doldurmak için birden farklı yöntem vardır. İmplant yöntemi de bunlardan birisi ve en sağlıklı olanıdır. İmplant dişin doğal yapısına en çok benzeyen yapma diş yöntemidir. İmplant genellikle hekimler tarafından en çok önerilen yapma diş yöntemidir. Halk arasında implant ile diş yaptırmanın çok ağrılı ve acılı olduğu söylenmektedir. Ancak etkili bir lokal anestezi ile ağrıları ve acıları en aza indirmek mümkündür.

Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı kliniği Sultanbeyli bölgesinde faaliyet göstermektedir. Bölgede implant denilince aklan ilk gelen ve en güvenilir kliniklerden birisidir. Uzman hekimleri sayesinde hem Sultanbeyli bölgesinden hem de diğer bölgelerden gelen birçok hastası bulunmaktadır.

İmplant Nedir? Neden Yapılır?

İmplant eksik dişlerin yerine yenisi yapılırken kullanılan tekniklerden bir tanesidir. Vidalama yöntemi ile çeneye diş kökü takılır. Vidalar takıldıktan sonra ise üzerine dişler yerleştirilir. Bu dişler protez dişler olup doğal dişe en yakın şekilde üretilir. Bu sebeple implant yöntemi diğer takma diş yöntemlerinden biraz daha fazla maliyetlidir. Ancak takılan dişler çok uzun ömürlüdür ve gerçek dişlerle aynı işlevde çalışır. İmplant sayesinde hastalar diş problemlerinden büyük ölçüde kurtulur. İmplant teknolojik imkanların gelişmesiyle ortaya çıkmış ve günümüzde çok yaygınlaşmış tekniklerden bir tanesidir.

  • İmplant bazı durumlarda estetik kaygısı sebebi ile de yapılır. Kendi dişlerinin yapısından memnun olmayan bazı hastaların talepleri üzerine eski dişin yerine implant ile yeni dişler yapılır.
  • İmplant yönteminin uygulanabilmesi için kişinin çene kemiğinin oldukça sağlam olması gerekir. Çok ileri yaşta ve çene kemiği sağlam olmayan hastalara implant yöntemi uygulanamaz.

İmplant Acıtır Mı?

Diş implantı genellikle çok acı verdiği yönünde bilinir. Ancak bu doğru bir bilgi değildir. Doğru tekniklerle anestezi uygulanıp damak ve çene uyuşturulursa hasta acıyı hissetmez. Anestezi yapılırken damağa yapılan iğne çok hafif can acıtabilir ancak bu diş çekilirken duyulan acı ile aynıdır.

Sultanbeyli ilçesinde implant uygulamaları için Aile Ağız Diş ve Diş Sağlığı kliniğinden kendinize uygun gün ve saatler için randevu alabilirsiniz.

Sultanbeyli İmplant Tedavisi

Sultanbeyli implant tedavisi veren klinikler arasında en çok tercih edilen yerlerden birisi olan Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı merkezimizde sizler de sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olmak için hemen iletişime geçebilirsiniz.