Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

SARIGAZİ KANAL TEDAVİ

Diş ve Diş Sağlığının Önemi

Dişlerimiz, en göze çarpan ve en değerli parçalarımızdan biridir. Öyle ki sindirim burada başlar. Dişler besinlerin çiğnenmesine yardımcı olarak yutaktan geçmesine yardımcı olur ve sindirim sisteminin ilk adımını gerçekleştirir. Bununla beraber dişlerimiz görsel açıdan bizlere değer katar. Sağlıklı dişler, gülüşümüzü taçlandırır. Temsil bakımından bizlere değer katar. İlk iletişimde sağlıklı dişler karşı taraf ile alakalı olumlu sinyaller gönderir. Bizleri iletişime değer kılar. Ancak dişler, sürekli tehdit almaktadır. Yediğimiz yemek, içtiğimiz içecek, tükettiğimiz sigara ve hatta aldığımız nefes dahi dişlerin zamanla yıpranmasına ve zarar görmesine neden olur. Bunun önüne geçmenin en emin yolu, diş ve diş etinize uygun yöntemlerle ağız sağlığı bakımınızı ihmal etmemektir. Ancak bazen tüm tedbirlerimize rağmen bile, diş sağlığımızla ilgili sorun yaşarız. Bunun önüne de diş hekimleri sayesinde geçeriz. Önüne geçmemiz gereken sorunlardan biri de diş sinirinin iltihaplanmasıdır.

Sarıgazi Kanal Tedavi

Tıpkı diğer ağız sağlığı sorunlarınız gibi, Sarıgazi kanal tedavisi ihtiyaçlarınızda da sizlere yardımcı olmak adına, Aile Diş olarak hizmetinizdeyiz.

Kanal Tedavisi Nedir, Neden ve Nasıl Yapılır?

Diş çürüklerinin çoğalması ile bakteriler dişin derinliklerine kadar ilerler. Diş siniri dediğimiz, soğuk ve sıcak algısını oluşturan yapıya nüfuz eder burada çoğalarak diş sinirinin iltihaplanmasına yol açar. Bu iltihaplanma da çok ciddi diş ağrılarına sebebiyet verir. Bu ağrıların önüne geçilmezse daha da şiddetlenerek, diş kökünün alt kısmında oluşacak bir biçimde apseler oluşturur. Bu durumun önüne geçmek ve ağrıları dindirmek amacıyla kanal tedavisi uygulanır. Kanal tedavisi, dişin içerisindeki sinirlerin temizlenmesidir. Diş yapısının içerisindeki sinirler tamamen alınır. Böylece dişteki iltihap da ortadan kalkar ve bu kısımdan çoğalan ve gelişen bakterilerin önüne geçilir. Bu sinir alındıktan sonra oluşan boşluk doldurulur. Dişin sinirinin alınması olumsuzluklara sebebiyet vermemekle birlikte, geceleri uyutmayacak, gün içerisindeki performansınızı doğrudan etkileyecek derin bir acıdan sizi kurtarır. Bu durum kanal tedavisini mecbur kılar. Önüne geçmek ise çürüklerin daha dişin derinlerine inmesine ve genişlemesine engel olarak mümkündür.

Aile Diş olarak, Sarıgazi kanal tedavisi işlemlerinizde, size yakın ve güvenilir bir seçenek sunuyoruz. İletişimden veya randevu sistemimizden bizlere ulaşabilirsiniz.