Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

SARIGAZİ DİŞ TELİ

Dişlerimiz ve Önemi

Dişlerimiz, tabiri caizse bizim camekanlarımızdır. İşlevleri itibarıyla bizler için vazgeçilmez ve çok değerli parçalardır. Bunun yanı sıra, görüntümüze kattıkları ışıltı ve berraklıkla, bizler için görsel bir ekipman olarak da çok kıymetlidir. Sağlıklı ve temiz dişlere sahip birinin gülüşü, bırakın bizde iyi bir itibar uyandırmayı, kişiye aşık olmamızı dahi sağlayacak kudrettedir. Özellikle insanda ilk göze çarpan şeylerden biri olması nedeniyle de çok ön plandadır. Bizleri temsil eden parçalardan biridir. İnsanlar sadece dişlerimizden yola çıkarak bile kişiliğimiz hakkında olumlu ve olumsuz ipuçları edinebilir. Bu nedenle de kişisel bakımın en önemli noktalarından biridir. Ayrıca sağlıksız dişler yalnızca görünüş olarak bize zarar ettirmez. Aynı zamanda sağlıksız veya bakımsız dişler bizlere derin acılar ve sürekli ağrılar yaşatabilir. Bu yüzden diş hekimliği önemli bir alandır ve teknolojik gelişmelerin de ışığında dişten kaynaklı tüm olumsuzlukların üzerine giderilmektedir.

Aile Diş olarak, Sarıgazi diş teli tedavisi ile birlikte tüm diş tedavisi ihtiyaçlarınıza karşılık vermek üzere hizmetinizdeyiz.

Diş Teli Tedavisi Nedir, Neden ve Nasıl Yapılır?

Bu olumsuzluklardan biri de diş yapısı bozukluğudur. Bu çoğunlukla doğuştan kaynaklı bir durumdur. Sağlıksız bir gelişme gösteren, aralarda boşluk oluşturan, görsel olarak hoş bir görüntü sergilemeyen dişlere diş teli tedavisi uygulanır. Diş teli aynı zamanda uyku apnesi gibi birçok sıkıntının da kalıcı çözümü olabilir. Çünkü çene ve diş yapısının bozukluğu birçok irili ufaklı problemlere gebe olabilmektedir. Bu noktada bu durumun erken yaşta tespiti çok önemlidir. Çünkü yanlış şekilde gelişimi engellemek için kullanılan bir yöntem, gelişim sürecinden sonra bir fayda sağlamaz. Diş teli, bu soruna haiz insanların diş gelişimini düzene kavuşturmayı ve nihayetinde sağlıklı bir ağız yapısına kavuşmayı hedefler. Çoğunlukla 11- 13 ya arası kullanılır. Kullanım süresi ise 1 ila 3 yıl arası değişir ve bazı özel durumlara göre bu süre çok daha uzun tutulabilir. Diş teli tedavisi, braket, ortodontik diş teli gibi materyallerin ağıza takılıp yerleştirilmesi ile gerçekleştirir ve tedavi süresince belli aralıklarla bakıma ve doktor gözetimine ihtiyaç duyar. Ayrıca bu süreç içerisinde belli başlı besinlerden de uzak durmak gerekir.

Sarıgazi diş teli tedavisi ihtiyaçlarınız için Aile Diş olarak sizlere yakın ve güvenilir hizmet sunmak için buradayız.