Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Samandıra Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi çürüyerek işlevini kaybetmiş dişleri çekmemek için yapılan bir onarım işlemidir. Kanal tedavisi de tıbbi bir müdahale olup yalnızca diş hekimleri tarafından uygulanabilir. Kanal tedavisi ile dişin içerisinde bulunan sinirler alınır ve oluşan boşluk doldurulur. Bu sayede dişin ömrü uzatılmış olur. Kanal tedavisi çoğunlukla diş çürüdükten veya çürümeye başladıktan sonra uygulanır. Son raddeye gelmeyen dişleri kurtarmak için hekimler tarafından önerilir ve uygulanır. İstanbul Samandıra bölgesinde Aile Diş kliniğinde kanal tedavisi uygulaması yapılmaktadır.

  • Esasen kanal tedavisinin yapılması çürüyen dişlerde olur. Çünkü sürekli ve düzenli olarak fırçalanmayan yani temizlenmeyen dişlerde yiyecek artıkları zamanla yerleşir. Bu yerleşen artıklar zaman içerisinde dişin yapısını bozar ve dişi çürütmeye başlar.
  • Çürük kısım ileri doğru ilerler ve diş içerisinde bulunan sinirlere zarar verir. Dişler bu halden sonra zarar görür ve çoğunlukla ağrı oluşur. Kuvvetli diş ağrısı ile kişiler doktora başvurduklarında ise dişi çekmek yerine kurtarmak gerekirse kanal tedavisi uygulanır.
  • Kanal tedavisi yapılırken işlem yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Genellikle diş etine yapılan iğne ile uyuşma sağlanır.
  • Diş etine yapılan iğne hastanın canını çok fazla acıtmaz. Uyuşma sağlandıktan sonra ise dişin içerisindeki sinirler temizlenmeye başlar. Bu aşamada damak uyuştuğu için hasta yapılan müdahaleleri hissetmez. En sonda ise sinirler temizlendikten sonra boşluk kalan kısımlar doldurulur.

Kanal Tedavisi Can Acıtır Mı?

Halk arasında genellikle kanal tedavisinin çok can acıtan bir işlem olduğu konuşulur. Ancak doğru uygulamalar ve alanında uzman hekimler tarafından uygulanırsa çok fazla can acıtan bir uygulama değildir. Gayet basit şekilde damak ve diş etleri uyuştuktan sonra hekim işlemi gerçekleştirebilir. Gönül rahatlığı içerisinde Aile Diş kliniğimizden randevu alarak sizler de diş tedavisi olabilirsiniz.

Kanal tedavisi bazen birkaç aşamada gerçekleştirilebilir. Hastanın diş yapısı ve dayanıklılık gücüne bağı olarak bir ya da birkaç randevuda kanal tedavisi uygulaması tamamlanabilir.

Bize Ulaşabilirsiniz

İstanbul Samandıra bölgesinde faaliyet gösteren kliniğimize ulaşarak kanal tedavisi hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Hizmetlerimiz adresini ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.