Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Samandıra Diş Teli

Diş teli günümüzde birçok insanın bozuk diş yapısını düzeltmek için gördüğü bir tedavidir. Diş teli tıbbi bir tedavi olup alanında uzman hekimler tarafından uygulanmaktadır. Genellikle ergenlik çağına ermiş ve süt dişleri dökülüp yerine gerçek dişleri çıkmış bireyler tarafından diş teli tedavisi görülür. Ancak diş teli yalnızca ergenlik çağındaki çocuklara uygulanmaz. Her yaştan insana bozuk diş yapısını düzeltmek için diş teli tedavisi uygulanabilir. Yalnızca 5-6 yaşın altındaki çocuklara diş telinin takılması uygun değildir. Çünkü dişler genellikle süt dişleridir ve ileride döküleceği için diş teli uygulamasının bir anlamı yoktur.

  • Diş teli çoğunlukla düzgün ve sıralı olmayan dişler için uygulanır. Ancak bunun haricinde damak içerisinde gizli kalmış çıkmayan dişler için de uygulanabilir. Benzer olarak çene yapısı dar kişilerin damağını genişletmek için de diş teli uygulaması yapılabilir.
  • İstanbul Samandıra bölgesinde hizmet veren kliniğimizde de alanında uzman hekimler tarafından diş teli tedavisi uygulanmaktadır.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Bir Süreçtir?

Diş teli tedavisi hafif ağrılı bir süreçtir. Ancak damağa doğrudan cerrahi olarak müdahale gerektirmediğinden acı hissedilmez. Genellikle teller takıldıktan sonra birkaç gün alışma süresi vardır. Bu süre boyunca diş etleri ve damakta kaşınma hissedilebilir. Ancak alışma süreci bittikten sonra herhangi bir ağır yaşanmaz. Diş teli tedavisinin süresi kişinin damak yapısına ve dişlerinin durumuna bağlı olarak değişir. Genellikle diş sıralaması düzgün olmayan ancak tüm dişleri çıkmış olan kişilerin 1-1,5 yılda tedavisi tamamlanır. Ancak daha zorlu yapıda olanların tedavi süresi biraz daha uzayabilir.

  • Diş teli tedavisi kişiden kişiye değişiklik gösteren bir süreçtir ancak her hasta için belirlenmiş belli periyotlar ve kontrol aralıkları vardır.
  • Hastaların bu randevularına riayet etmeleri ve atlamadan gelmeleri gerekir. Aksi halde istenen verim alınmaz.
  • Diş teli tedavisi son derece önemli ve hassas bir uygulamadır.

Bize Ulaşabilirsiniz

İstanbul Samandıra bölgesinde faaliyet gösteren kliniğimize ulaşarak diş teli tedavisi hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. ailedis.com adresini ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.