Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Pendik Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, enfekte olmuş ya da çürümüş olan dişleri onararak kurtarmak için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi sırasında dişin sert dokusunun içinde bulunan ve kök kanalı adı verilen doğal boşlukta oluşan yumuşak doku pulpa ile diş siniri çıkarılır, dişin içi temizlenir ve ardından açılan boşluk doldurulur. Dişte oluşan çürümeler zamanında tedavi edilmezse çürük daha da derinlere doğru iner ve dişte bulunan sinirlerin iltihaplanmasına sebep olur. Diş sinirlerinin iltihaplanması, kişinin şiddetli diş ağrıları yaşamasına sebep olmaktadır.

Pendik kanal tedavisi ile dişten çıkarılan diş siniri, diş sağlığı ve işlevi için hayati bir önem taşımamaktadır, fakat kişinin şiddetli ağrı çekmesini engellemektedir. Eğer çürüyen diş tedavi edilmezse, dişi çevreleyen dokunun enfeksiyon kapması ile birlikte apseler oluşabilmektedir. Pendik kanal tedavisi uygulayan pek çok klinik arasında en çok tercih edilen Diş Aile Kliniği, hastaları için en uygun tedavi yöntemlerini kullanmaktadır.

Pendik Kanal Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pendik kanal tedavisi sonrasında dişlerde yavaş yavaş iyileşme gözlemlenmektedir. Bu esnada dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bu durumlar aşağıdaki gibidir:

  • Kanal tedavisi bitene kadar hasta sert ya da kabuklu yiyecekleri ısırmaktan kaçınmalıdır.
  • Günlük diş temizliği aksatılmadan düzenli bir şekilde yapılmalıdır.
  • Kanal tedavisi sonrası oluşabilecek enfeksiyonların önüne geçebilmek için günde en az 1 defa diş ipi kullanılmalıdır.
  • Tedavi sonrasında yapışkan ve şekerli gıdalar tüketilmemelidir.
  • Tedavi bitiminde diş hekimi tarafından önerilen ağrı kesici ilaçların ya da spreylerin düzenli olarak kullanılması gereklidir.

Kanal tedavisi eski zamanlarda ağrılı bir tedavi yöntemi olarak bilinirdi, fakat günümüz şartlarında kişiye verilen anestezi etkili ilaçlar sayesinde ağrı riski ortadan kaldırılmaktadır.

Pendik Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürmektedir?

Pendik kanal tedavisi, dişin enfeksiyon durumuna göre bir haftaya kadar uzayabilmektedir. Ortalama bir kanal tedavisi, 30 ya da 90 dakika arasında sürebilir. Bazı durumlarda diş hekimi dişi temizleyebilmek için içeri ilaç koymaktadır ve dişi kapatmadan önce bir hafta beklemektedir. Hepsi ve daha fazlası için Aile Diş Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.