Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Pendik İmplant

İmplant, gerçek dişlerin yerine, gerçek dişlerin işlevlerini görebilmesi için yerleştirilen yapay bir protezdir. İmplantlar, genel olarak iki parçadan oluşmaktadır ve titanyum bazlı malzemelerden yapılmaktadır. Bu parçalardan biri kök parça, yani yapay parça, diğer ise dişin özünü oluşturan üst tabakadır. İşlevini yitirmiş olan dişin çekilmesinin ardından bu alana bir yuva oluşturulmaktadır. Oluşturulan bu yuvaya, kök parça yerleştirilmektedir. Kök parçanın yerine tam olarak oturabilmesi için geçecek olan süre hastadan hastaya değişkenlik göstermektedir. Bu süre yaklaşık 3 ya da 5 ay arasında değişmektedir. Bu sürenin bitimine kadar hasta dişsiz kalmaktadır. Aradan geçen süre zarfında eğer yeterli bir kemik kaynaşması olmuşsa, implantın üst kısmı yapılmaktadır.

Pendik implant yapan pek çok klinik arasında en çok tercih edilen Diş Aile Kliniği, sizler için en iyi ve son teknolojiler ile tedavi hizmeti sunmaktadır.

Pendik İmplant Avantajları

Sağlam ve iyi bir şekilde yapılmış olan implantlar, ilerleyen dönemlerde herhangi bir sorun oluşturmaz. Diş Aile Kliniği tarafından yapılan implant tedavileri, alanın en iyi tedavileri olarak bilinmekte ve hastalar için pek çok avantaj sağlamaktadır. Bu avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • İmplant yaşam kalitesini arttırmaktadır.
  • İmplant tedavisi sonucunda güvenle konuşabilir, yemek yiyebilir ve gülebilirsiniz.
  • İmplant ile kemik kayıplarının önüne geçerek kemik erimesini önleyebilirsiniz.
  • Ağız kokusunu ortadan kaldırır.
  • Estetik açıdan daha güzel bir görünüm kazanırsınız.
  • Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanım sağlar.

İmplant vidaları belirli bir ölçüde olduğu için çene kemiğine en uygun olan vidalar kullanılmaktadır. Genel sağlık durumu iyi olan herkes güvenle implant tedavisi yaptırabilir.

Pendik İmplant Tedavisi Aşamaları

İmplant tedavisi iki aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalardan ilki cerrahi aşama, diğeri ise üst protez aşamasıdır. İmplantın kemiğe yerleştirilmesi süresi her bir kök için yaklaşık olarak yarım saattir. Toplam işlem süresi kemiğin yapısı ve hastanın genel durumuna göre değişkenlik göstermektedir. İmplant tedavisi işlemleri genel olarak lokal anestezi ya da sedasyon uygulaması ile yapılmaktadır.

Ayrıca, implant titanyum bazlı malzemelerden yapıldığı için ağız içerisinde bulunan organizmalar ile oldukça uyumludur, bu sebeple implantın reddedilmesi oldukça düşük bir ihtimale sahiptir.