Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Kartal Kanal Tedavisi

Kartal bölgesinde çalışan ve hizmet veren Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı kliniği birçok konuda olduğu gibi kanal tedavisi uygulamasını da yapmaktadır. Bölgeden ve yakın çevreden birçok hastası bulunan klinik uzman ve güvenilir hekimleri sayesinde en çok tavsiye edilen ağız ve diş sağlığı kliniğidir.

Kartal bölgesi için kanal tedavisi, diş teli, diş çekimi, diş estetiği gibi birçok uygulama gerçekleştiren klinik işini seven ve hassas çalışan uzman hekimleri sayesinde hastalar tarafından tercih edilmektedir.

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi çürüyen dişleri çekmemek için yapılan bir kurtarma yöntemidir. Dişin içerisinde çürüyerek işlevsiz hale gelmiş olan sinirlerin toplanması ve boşluk kalan kısımların doldurulmasıdır. Kanal tedavisi sayesinde hasta dişlerini çektirmekten ve yerine takma diş yaptırmaktan kurtulmuş olur. Kanal tedavisi yaptırarak çürümüş bir dişin ömrü bir müddet daha uzatılabilir. Takma dişlerin günümüzde birçok profesyonel şekli bulunsa da her zaman en iyisi kişinin kendi dişleridir. Bu sebeple dişleri çekmektense kanal gibi tedavilerle kurtarmak daha sağlıklı olur.

Kanal Tedavisi Yapılmazsa Ne Olur?

Çürüyen bir dişe kanal tedavisi uygulanmazsa hastanın diş kaybetmesi kaçınılmaz olur. Genellikle çürüyen dişler belli bir süre sonra ağrı yapmaya başlar ve uzman bir hekim tarafından müdahale edilmezse bu ağrılar dayanılmaz hale gelebilir. Hatta dişlerden kaynaklı bu çürük sorunları hasta da zaman içerisinde baş ağrısı, kulak iltihabı gibi farklı sorunlara yol açar.

Kanal Tedavisi Uzun Sürer Mi?

Kanal tedavisinin süresi kişinin dişinde oluşan çürüğe bağlı olarak değişir. Bazı hastalarda tek seansta sona ererken bazı hastalarda ise birkaç seans boyunca tedavi devam edebilir.

  • Dişte oluşan çürük ve zarar gören sinir miktarı oranına göre değişiklik gösterir. Bazen sinirlerin toplanması kısa sürerken bazen ise tek seansta bitmeyebilir.
  • Daha sonra ise temizlenen yerlere dolgu yapılması aşamasına geçilir.
  • Dolgular da yapıldıktan sonra tedavi sona ermiş ve diş büyük ölçüde kurtarılmış olur.
  • Bir müddet daha kullanılmaya devam edilebilir.

Kartal bölgesinde Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı kliniğine kendinize uygun randevu oluşturarak her zaman gelebilir ya da web site üzerinden iletişime geçebilirsiniz.