Özel Aile Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Kartal İmplant

İmplant, ağızda bulunan eksik dişlerin tedavisi için kullanılan ve çene kemiğinin içerisine yerleştirilen, titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezleri yerleştirilmektedir. İmplant tedavisi sırasında kullanılan vidalar, komşu dişlere zarar vermemektedir, yani komşu dişlerin çekilmesi gerekmez. İmplant, diş için kök görevi görmektedir. İmplant tedavisi sonrası hasta rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilir.

Kartal implant yapan pek çok klinik ve poliklinik arasında en çok tercih edilen Aile Diş Kliniği, hastaları için en iyi ve en doğru tedaviyi uygulamaktadır.

Kartal İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kartal implant tedavisinin belirli bir prosedürü bulunmaktadır. Bu prosedür aşağıdaki gibidir.

  • İmplant tedavisi ilk olarak hastaya hafif bir sedasyon verilerek yapılmaktadır.
  • İşlem öncesi detaylı muayene yapılır ve röntgen çekilir.
  • Tedavi için çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınmaktadır.
  • Diş implantlarının yerleştirilmesi için iki seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden ilki, tek aşamalı işlemdir. Tek aşamalı işlemde implant yerleştirildikten sonra geçici bir başlık takılmaktadır. İki aşamalı işlemse ise diş implantı takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. Protez başlıklar ise daha sonra takılmaktadır. Her iki durum içinde geçici bir köprü kullanılmakta ve ağız içerisine yerleştirilmektedir.

Tedavi uygulanan kısımlar için belirli bir iyileşme süresi bulunmaktadır. Alt çene için 3 ay, üst çene için ise 6 ay iyileşme süresi bulunmaktadır. Bazen diş implantlarının üzerine yeni yapılan dişler hemen takılabilir. Diş implantları ile hasta güvenle yemek yiyebilir ve gülebilir.

Kartal İmplant Tedavisi Kimlere Yapılır?

Kartal implant tedavisi, 18 yaş ve üzeri hastalar için yapılmaktadır. Çene ve yüz gelişimi tamamlanmış olan bireyler için uygulanan bu tedavi, dişler için oldukça yararlı bir tedavi şeklidir. Tedaviden önce çene yapısının implant tedavisine uygun olup, olmadığı çekilen röntgenler ile tespit edilmektedir. Şeker hastaları için uygulanacak olan implant tedavisinde, tedavi öncesi hastalığın düzene girmiş olması gereklidir. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler, tedaviden önce ilacı kesmelidir. Kemik erimesi olan kişiler ise uygun tedaviyi gördükten sonra implant tedavisine başlayabilir. Hepsi ve daha fazlası için Aile Diş Kliniği ile iletişime geçebilir ve bilgi alabilirsiniz.